Madeleinekakor

Serverar: 24 portioner

Madeleinekakor

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 125 g strösocker
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Finrivet skal av 1/2 citron
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj 24 små madeleineformar eller mandelmusselformar. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Sikta ner mjölet och tillsätt vaniljsocker och citronskal. Blanda försiktigt till en jämn smet.
    3. Fördela smeten i formarna. De bör fyllas till 2/3. Grädda kakorna i 8-10 minuter tills de fått lite färg. Låt dem svalna på galler. Pudra dem med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben