Mättande god äppelgröt

Serverar: 2 portioner

Pajalagröt är en nyttig gröt med torkad frukt och linfrö. Här är en annan variant som passar i äppeltider.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 2 msk kruskakli, kan uteslutas
  • 5 dl vatten
  • 1 äpple i tärningar
  • Till servering
  • Malen kanel
  • Mjölk
  • Instruktioner

    1. Skär äpplet i bitar och låt gärna skalet vara kvar.
    2. Blanda fruktbitarna, mjölet och vattnet i en kastrull och låt koka på svag värme i 5–7 minuter. Späd med vatten om du tycker att det behövs.
    3. Dela upp i två portioner och strö på kanel. Äppelbitarna ger gröten sötma.
    4. Bjud mjölk till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben