Majas skärgårdslimpa

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar 30 minuter

Detta bröd bakar jag till jul, midsommar och påsk . Smakar jättegott t.ex. till gravad lax .

Ingredienser

  • 1 liter surmjöl
  • 50 g jäst
  • 2,5 dl mörk sirap
  • 3 dl malt
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl rågmjöl
  • 3 dl solrosfrön
  • 1 msk salt
  • 1 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i den varma surmjölken. Blanda alla ingredienser till en deg som ska se ut som en tjock gröt. Smörj 4 avlånga formar och fyll med degen. Låt jäsa två timmar. Grädda en och en halv timme i 170 grader. Täck bröden med folie efter en timme om de är för mörka.
    2. ps. Håller sig hur länge som helst i kylskåpet och smaken blir bara bättre.

    Liknande recept

    2
    1 h 50 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben