Majas salladsbröd

Serverar: 20-24 portioner

Detta blir ett väldigt gott bröd att ha som tillbehör till sallad eller grillat.

Ingredienser

  • 25 g jäst, rumsvarmt
  • 3 dl kall mjölk
  • 2 tsk krossat flingsalt
  • 8 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 2 tsk socker
  • 3 msk smör, smält
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • Vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Blanda smör och vetemjöl till en smulig massa. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt ägg, salt och socker. Arbeta samman till en smidig deg och låt jäsa 1 h under handduk.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta om cirka 20 * 50 cm. Pensla med smält smör. Vik plattorna tredubbla längst med och skär dem i ca 4 cm bitar. Lägg på mjölad plåt med skarven neråt. Låt jäsa ytterligare 1h.
    3. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i 6 - 7 minuter i 275 grader. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    4.2
    30 min
    16
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben