Majsbiffar/ majsplättar

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 15 minuter

Låter kanske lite konstigt, men de här plättliknande biffarma blir otroligt goda. Jag serverade dom till grillad kyckling vilket blev en riktig hit.

Ingredienser

  • 2 tsk mald spiskummin
  • 250 g majskorn
  • 1 ½ dl mjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk tabasco (jag använde knappt 1 tsk sambal olek istället)
  • Sesamfrön, att strö över
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienserna i en matberedare tills blandningen är jämn. "Klicka" sen ut dem (lite tjockare än "plätt"-storlek) i en stekpanna med lite olja i. Strö över lite sesamfrön. Vänd när stekytan ser fin ut och strö på sesamfrön på den redan stekta sidan.
    2. Smeten blir ganska lös, men det gör inget om de inte blir perfekta. De ska se hemmagjorda ut =) Servera gärna genast då de är absolut godast nygjorda med den frasiga ytan kvar. Servera som tillbehör till exempelvis kyckling eller kött. Fungerar även bra istället för potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben