Majsbiffar med chili och koriander

Serverar: 4 portioner

Majskolvar på grillen är ju supergott, så varför inte göra biffar av de söta kornen och hetta upp dem med koriander och chili? Vill du inte gå ut till grillen på vintertid, så passar de utmärkt att steka i en vanlig stekpanna.

Ingredienser

  • 5 dl majskorn, ca 500 g avrunnen vikt
  • 1 burk vita bönor, à 400 g, ca 3 dl kokta
  • ½ rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ röd chili
  • 1 dl finhackad koriander
  • 1 lime, saften
  • 2 dl majsmjöl
  • ½ dl majsstärkelse
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll av lagen från majskornen och sprid ut dem på en handduk. Vik ihop och pressa försiktigt ut så mycket vätska du bara kan. Häll av spadet från bönorna och skölj i vatten. Släng ner majskornen och bönorna i en matberedare och mixa till en hyfsat slät puré.
    2. Hacka rödlöken, vitlöksklyftan och chilin fint. Blanda ner i majsen tillsammans med finhackad koriander, limesaft, majsmjöl, salt och peppar. Forma till biffar och pensla dem med olja. Grilla tills de får fint med färg och härligt frasig yta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben