Majskolvar med örtsmör

Serverar: 6 portioner

Ett av de enda sätten att förbättra den redan läckra smaken av nykokt majskolv med smör är att tillsätta din favoritört till smöret.

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2-3 msk hackade färska örter, t ex basilika, rosmarin, persilja eller salvia
  • 6 majskolvar
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, citronsaft och örter i en skål. Vispa sedan med elvisp till ett luftigt örtsmör.
    2. Rulla in smöret i plastfolie eller smörgåspapper till en jämn rulle. Kyl fram till användning.
    3. Koka upp 4½ l lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i majskolvarna och koka dem cirka tio minuter tills de är färdiga.
    4. Servera de varma majskolvarna med örtsmöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben