Majskyckling med vårsallad och citrondressing

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Majskyckling är kyckling som fötts upp på majs istället för bara vanligt kraftfoder. Här serveras den med en sallad på potatis, romanesco och rädisor och en frisk citrondressing.

Ingredienser

  • Majskyckling
  • 4 majskycklingbröst
  • 6 kvistar timjan
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk smör, ekologiskt
  • Havssalt
  • Nymald svartpeppar
  • Vårsallad
  • Blandad sallad, valfri mängd och sort
  • 8 rädisor
  • 1 huvud romanesco
  • 1 huvud blomkål, litet
  • 0,6 kg potatis
  • Salt
  • Peppar
  • Citrondressing
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk citronsaft från kravcitron
  • ½ dl gräslök
  • Havssalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Bryn kycklingbröstet hårt på skinnsidan med olja och smör. Salta och peppra. Tillsätt vitlöksklyftor och timjan.
    3. Baka klart kycklingen i ugnen tills innertemperatur är 60 grader, låt vila.
    4. Vårsallad: Skölj salladen och plocka i små kvistar. Skölj romanesco, blomkål och plocka i små buketter, koka mjuka i väl saltat vatten. Kyl ned i iskallt vatten, häll av.
    5. Koka potatisen mjuk i väl saltat vatten, skär i skivor.
    6. Hyvla rädisor på mandolin och blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
    7. Citrondressingen: Finhacka gräslöken och blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben