Nudelsallad med citrondressing

Serverar: 4 portioner

Frisk, fräsch sallad och krämig dressing där citron och ingefära slår an tonen.

Ingredienser

  • 200 g äggnudlar
  • 2 msk smör-&rapsolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 salladslökar
  • 1 gurka
  • 2 liter blandade salladssorter, valfria
  • Citrondressing
  • 3 dl matyoghurt
  • Rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt, efter smak
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna. Spola dem hastigt i kallt vatten och låt rinna av.
    2. Rör i smör-&rapsolja, citronsaft, ingefära, salt och peppar.
    3. Strimla salladslöken på snedden. Skala gurkan och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och hyvla gurkan i tunna strimlor med en osthyvel.
    4. Blanda ihop dressingen.
    5. Hit kan man förbereda. Blanda nudlarna med alla grönsaker. Lägg upp på ett fat och ringla lite dressing över, servera resten till.
    6. Tips! Gott att servera ungsbakad lax eller skaldjur till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben