Vårsallad

Serverar: 4 portioner

En matig och superfräsch dressing på cottage cheese, gräddfil, senap och gräslök ger den klassiska legymsalladen ett riktigt smaklyft.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, ca 500 g
  • 6 färska morötter
  • 2 dl frysta gröna ärter
  • Dressing
  • 250 g Keso cottage cheese,naturell
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk senap
  • ½ dl finskuren gräslök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Dela blomkålen i små buketter. Skala och skär morötterna i bitar.
    2. Koka blomkålen och morötterna knappt mjuka i lättsaltat vatten 3 – 4 min. Lägg i ärterna precis mot slutet. Häll av grönsakerna i ett durkslag och spola dem i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt.
    3. Dressingen: Rör ihop cottage cheese, gräddfil, senap, gräslök, salt och peppar. Blanda dressingen försiktigt med grönsakerna.
    4. Servera med skinka i tunna skivor och kokta ägghalvor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lilla salladsskolan!
    Det finns numer en uppsjö av goda skott och sallader i kyldiskarna, äv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben