En matig och superfräsch dressing på cottage cheese, gräddfil, senap och gräslök ger den klassiska legymsalladen ett riktigt smaklyft.
Ingredienser
1 blomkålshuvud, ca 500 g
6 färska morötter
2 dl frysta gröna ärter
Dressing
250 g Keso cottage cheese,naturell
1 dl gräddfil
2 msk senap
½ dl finskuren gräslök
1 tsk salt
1 krm peppar
Instruktioner
- Dela blomkålen i små buketter.
Skala och skär morötterna i bitar.
- Koka blomkålen och morötterna knappt mjuka i lättsaltat vatten 3 – 4 min.
Lägg i ärterna precis mot slutet.
Häll av grönsakerna i ett durkslag och spola dem i kallt
vatten. Låt rinna av ordentligt.
- Dressingen:
Rör ihop cottage cheese, gräddfil, senap, gräslök, salt och peppar.
Blanda dressingen försiktigt med grönsakerna.
- Servera med skinka i tunna skivor och kokta ägghalvor.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lilla salladsskolan!
Det finns numer en uppsjö av goda skott och sallader i kyldiskarna, äv...