Grön vårsallad

Serverar: 4 portioner

Kryddiga örter och en yoghurtdressing gör denna sallad till en smakupplevelse för alla som tänker på figuren.

Ingredienser

  • 1 liten vit rättika
  • 2 små zucchini
  • 1 huvud grönsallad
  • 1 knippe ruccolasallad
  • 1 knippe färska örter
  • Dressing
  • 1½ dl naturell lättyoghurt
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 tsk hallonvinäger
  • 1 tsk stark senap
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala rättikan och riv den grovt. Skölj zucchinin och dela dem på mitten. Skär dem sedan i tunna skivor på längden med en potatisskalare.
    2. Skölj grönsallad och ruccola. Låt bladen rinna av i en salladslunga. Riv salladen i munsstora bitar. Hacka örterna fint. Blanda allt.
    3. Blanda yoghurt med de båda vinägersorterna. Rör ner senap, salt, peppar och olja. Häll dressingen över salladen. Servera med nybakat bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lilla salladsskolan!
    Det finns numer en uppsjö av goda skott och sallader i kyldiskarna, äv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben