Den röda quinoan tillsammans med den gröna och vita sparrisen blir ett smalt tillbehör till den rejäla köttbiten.
Ingredienser
1,2 kg hel entrecôte eller 1½ kg med ben
1½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Svartpepparglace
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ dl råsocker
5 dl vatten
1½ msk koncentrerad ox- och rödvinsfond
1½ dl balsamvinäger
1½ msk grovt krossad svartpeppar
1½ msk äppelmos
1 tsk liquid smoke
1 tsk salt
2 tsk maizena majsstärkelse
Vårsallad
2 dl röd quinoa
4 dl grönsaks- eller hönsbuljong (tärning + vatten)
4 vita sparrisar
4 gröna sparrisar
4 små morötter
½ huvud färsk vitkål
2 msk kallpressad rapsolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
½ dl granatäppelkärnor