Majsmjöls- och mandelskorpor

Serverar: 20 portioner

Dessa skorpor är både laktos- och glutenfria.

Ingredienser

  • 5 dl skållad och skalad mandel
  • 2 ½ dl majsmjöl
  • 2 ½ dl maizena
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk kanel
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • ½ dl honung
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka 2 ½ dl mandel i en matberedare. Blanda den hela mandeln med majsmjöl, maizena, bikarbonat och kanel.
    2. Vispa ägg, socker, honung, matolja och vaniljsocker. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en slät deg.
    3. Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca 25 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen. Låt längderna svalna, skär dem sedan diagonalt i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben