Majsmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Muffins behöver inte alltid vara söta, vi gillar den mera matiga varianten som är perfekt till utflyckten.

Ingredienser

  • 5 dl majskorn (ca 340g)
  • 1 dl vatten
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl polentagryn
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda majskornen med 1 dl kokande vatten. Blanda sedan i mjukt smör, ägg och filmjölk. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner det i majssmeten. Använd inte matberedare eftersom majskornen ska vara hela. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.
    2. Frys muffinsen så är det bara att ta fram vid nästa picknick!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben