Makrill med stuvad spenat

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsfileer eller rensade portionsmakrillar
  • 1/2 dl mjöl till panering
  • salt
  • peppar
  • 2 knippen färsk spenat eller ett paket (250 g) djupfryst
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • margarin att steka i
  • Instruktioner

    Vänd portionsfileerna eller portionsmakrillarna i mjöl. Salta och peppra. Stek dem gyllenbruna på medelhög värme 3-4 minuter på var sida för fileer, 7-8 minuter för hel fisk, tänk då på att sänka värmen något. Smält smöret, rör i mjöl och späd med mjölken. Krydda (ca 2 krm salt till 3 dl mjölk). Låt koka 10 minuter. Vänd i den rensade, välsköljda spenaten. Servera direkt. Spenaten är godast om det finns lite spänst kvar i bladen. Servera med kokt svensk färskpotatis.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (1)

    ulrikarl 3 september 2009

    gott, gott!! Kommer absolut att göra den igen!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben