Makrill under ingefärstäcke med limegrönsaker
Njut av den svenska makrillen och servera den under ett täcke av brödsmulor, ingefära och smör.
495 kalorier per portion.
Ingredienser
400 g makrillfilé
2 skivor halvgrov formfranska
2 msk smör
1 tsk ingefära
2 msk finhackad bladpersilja
Salt
Peppar
Limegrönsaker
800 g färskpotatis
200 g grön sparris
100 g sockerärter
1 knippe rädisor
2 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1 msk smör
1 msk saft från lime
Finrivet skal från 1 lime
Örtsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Börja med limegrönsakerna.
Skrubba eller skala potatisen, koka den i 20-25 minuter, koka sparrisen lagom mjuk, ca 10 minuter. Lägg i sockerärterna när det är några minuter kvar.
Lägg upp grönsakerna i högar på ett uppläggningsfat och täck med folie så de håller sig varma.
- Koka upp vatten och buljongtärning, vispa i smöret. Tillsätt skal och saft från limefrukten samt lite örtsalt. Häll buljongen över grönsakerna.
- Lägg makrillen med skinnsidan nedåt i en smord ugnsfast form, smula brödet i en bunke och smält smöret.
Tillsätt smör, ingefära, persilja, salt och peppar till brödsmulorna. Bred blandningen över fisken och stek i ugnen 15-20 minuter.
- Servera fisken tillsammans med grönsakerna.
Liknande recept
Kommentarer (0)