Makrill under ingefärstäcke med limegrönsaker

Serverar: 4 portioner

Njut av den svenska makrillen och servera den under ett täcke av brödsmulor, ingefära och smör. 495 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 400 g makrillfilé
  • 2 skivor halvgrov formfranska
  • 2 msk smör
  • 1 tsk ingefära
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • Salt
  • Peppar
  • Limegrönsaker
  • 800 g färskpotatis
  • 200 g grön sparris
  • 100 g sockerärter
  • 1 knippe rädisor
  • 2 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk smör
  • 1 msk saft från lime
  • Finrivet skal från 1 lime
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Börja med limegrönsakerna. Skrubba eller skala potatisen, koka den i 20-25 minuter, koka sparrisen lagom mjuk, ca 10 minuter. Lägg i sockerärterna när det är några minuter kvar. Lägg upp grönsakerna i högar på ett uppläggningsfat och täck med folie så de håller sig varma.
    3. Koka upp vatten och buljongtärning, vispa i smöret. Tillsätt skal och saft från limefrukten samt lite örtsalt. Häll buljongen över grönsakerna.
    4. Lägg makrillen med skinnsidan nedåt i en smord ugnsfast form, smula brödet i en bunke och smält smöret. Tillsätt smör, ingefära, persilja, salt och peppar till brödsmulorna. Bred blandningen över fisken och stek i ugnen 15-20 minuter.
    5. Servera fisken tillsammans med grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben