Mald leverbiff

Serverar: 4 portioner

Hittade ytterligare ett recept i mina gömmor på egen hemgjord leverbiff.

Ingredienser

  • 300 g nöt- eller svinlever
  • 4 medelstora råa potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått peppar
  • (ev mejram)
  • Margarin
  • Instruktioner

    1. Skölj levern och mal den tillsammans med potatisen och löken. Smaksätt med salt, peppar och ev lite mejram. Bryn matfettet i en stekpanna. Klicka i smeten med en matsked och stek biffarna vackert bruna på båda sidor. Vispa ur pannan med lite vatten och häll skyn bredvid biffarna. Servera biffarna med lingonsylt, eller med iskall fil smaksatt med riven pepparrot och salt.
    2. Tips! Istället för att vispa ur pannan med vatten kan man vispa ur med grädde och färga allt med lite soja.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    8-10
    6
    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (2)

    farmoringer 23 november 2009

    Jag har aldrig varit helt förtjust i leverbiff men det här var faktiskt gott...

    farmoringer 23 augusti 2010

    Det här är fortfarande lika gott...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben