Malins crêpes med suovasfyllning

Serverar: 8 portioner

Ingredienser

  • 1,5 dl mjöl
  • 1 1/4 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2 msk margarin/smör
  • Fyllning
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl vispad grädde
  • 300 gram suovas (Suovas är kallrökt kött)
  • pepparrot på tub
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och vatten till en jämn smet. Vispa i ägg och mjölk. Smält matfett och låt svalna. Blanda i matfettet i smeten. Låt smeten svälla 1-2 timmar (om tid finns). Hetta upp en liten pannkakslagg (Crêpsen ska bli c:a 14 cm i diam). Lägg i matfett och låt bli detta bli ljusbrunt. Häll i 1/2 dl av smeten. Vänd pannkakan när smeten stelnat på ovansidan och fått färg under stek i några minuter. Om crêpesen ska fyllas på en gång behövs inte båda sidor stekas.
    2. Fyllning Stek suovasen och låt kallna. Riv den stekta suovasen i en matberedare eller mixer. Blanda ihop allt till en smet, tillsätt pepparrot, salt och peppar efter egen smak. Sätt sedan en lika stor klick i alla crêpes och rulla ihop.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben