Malins kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

En annorlunda kycklinggryta, men helt underbar =)

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilèer
  • 3 stora gurkor
  • 2 tsk salt
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk curry
  • Sås
  • ½ dl flytande margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 msk curry
  • Gurkspad
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna gurkan, koka den i ca 15 min på 5:an, ha i saltet. Sila gurkan, så att spadet hamnar i en bunke.
    2. Tärna kycklingen, stek den på 5:an, krydda med ca 1 msk curry. Stek tills köttsaften har kokat in.
    3. Smält margarinet, vispa i vetemjölet och curryn. Häll i matlagningsgrädden + spä ut med gurkspadet tills såsen är lagom tjock.
    4. Häll i kycklingen och gurkan. Antingen så häller man de i en gratängform och har på riven ost och in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Eller så tar man det direkt som en gryta.
    5. Servera med ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben