Mamma Annas cappuccinocheesecake

Serverar: 12 portioner

Cappuccino-smakkombination. Kakan ska först svalna, innan den kyls ordentligt före servering. Den passar utmärkt att laga dagen innan den ska ätas.

Ingredienser

  • 130 g grahamsskorpor
  • 100 tsk osaltat smör
  • 3/4 dl brun farin
  • 1 tsk malen kanel
  • Fyllning
  • 600 g philadelphiaost
  • 4 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokt, kallt kaffe
  • 1 dl kaffelikör
  • Till servering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakaopulver
  • Du behöver också
  • kakform med löstagbar botten, ca 23 cm diameter
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°.
    2. Stöt grahamsskorporna i mortel eller kör dem i mixer till smulor. Smält smöret. Blanda smulorna med brun farin, kanel och smält smör. Tryck ut blandningen i formen.
    3. Vispa philadelphiaosten fluffig. Knäck äggen i en kopp och rör ner dem, ett i taget. Tillsätt socker, vaniljsocker, kaffe och likör. Blanda noga. Häll fyllningen i pajskalet och grädda kakan i 50-60 minuter eller tills den stannat helt, även i mitten.
    4. Ställ kakan på ett galler att svalna ordentligt. Kyl sedan kakan. Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Skär runt kanten på kakan med en vass kniv och lossa sedan formens löstagbara kant. Skär upp kakan i serveringsportioner och sikta över kakao.
    5. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben