mamma Janssons kalla ostpaj

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 50 minuter

Ser inte mycket ut för världen, men men skenet kan bedra!! ett alternativ till ostbricka

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 krm salt
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 100 g ädelost
  • 200 g philadelphia
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl riven ost (typ västerbotten)
  • 1 påse valnötter
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. grädda i 20 min i 200 grader.
    2. Fyllning: Hacka nötterna och blanda de övriga ingredienserna (UTOM creme fraichen) i en matberedare. Rör ner creme fraichen sist . Häll smeten i det förgräddade pajskalet , och grädda igen i ca 20 min och 200 grader.
    3. Serveras kall el ljummen. Som till tugg: päron vindruvor etc

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben