Min mamma gör alltid denna ättiksgurka varje höst.
Ingredienser
4 slanggurkor
½ kkp salt (nätt)
4 kkp strösocker
1 msk senapsfrö
2 dl ättiksprit
Dillkronor
Instruktioner
Skiva gurkorna, gärna med osthyvel.
Blanda ihop alltsammans och låt det stå svalt och dra några timmar.
Ös upp på rena burkar och tillslut.
Förvaras svalt.
Den här gurkan är helt underbar, mina barnbarnkallar den för "Mormors gurka".
Är det inte något vatten i receptet? Eller räcker det med gurkans egna saft?
Nej, det ska inte något vara vatten med, det blir "vatten" av gurkorna.
tack så mycket! Ska börja göra den NU :D
Är de klara att ätas efter ett några timmar eller ska de stå ytterligare några veckor
Den är klar att ätas efter några timmar men jag har oftast väntat till dagen efter men detta beror på att jag har glömt bort den.