Mammas ansjovistårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även alla andra dagar om året.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 4 hönekakor
  • 5 hårdkokta ägg
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 burkar ansjovis à 125 g
  • 1 dl dill
  • 2 msk senap
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vinäger
  • 1 krm svart peppar
  • Garnering
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 rödlök
  • Instruktioner

    1. Hacka äggen och blanda ner crème fraiche, ansjovis, dill, senap, socker, vinäger och peppar. Fördela halva röran på två bröd som ligger bredvid varandra. Därefter lägger du ut två kakor till ovanpå tårtan och fördela resterande av röran på kakorna.
    2. Hacka gulan och vitan av ägget för sig, samt hacka löken fint. Lägg ett vackert mönster på tårtan över röran.
    3. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Tulipanaros47 9 april 2015

    Det verkar väldigt gott, men tyvärr förstår i alla fall jag inte hur tårtan ska byggas upp. Kan du beskriva det tydligare?

    Neta71 9 juni 2015

    Det är lättare än vad du tror. Följ bara instruktionen så fixar du det. Det blir bara två våningar. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben