Mammas fantastiska citrontårta

Underbart god frusen citrontårta.

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 1 ½ dl socker
  • 1 citron
  • 1 burk créme fraiche
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 8 st digistive kex
  • Instruktioner

    1. Vispa äggula och socker och tillsätt rivet citronskal samt dess saft. Blanda i creme fraiche, hårt vispade äggvitor och den vispade grädden.
    2. Smula kexen. Strö hälften i botten på en form med löstagbar kant. Häll på smeten, strö över resten av smulorna. Ställ i frysen för 3-4 timmar.
    3. Tag ut tårtan 15 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    krillet 10 februari 2011

    Den är enkel att göra och gör god, har gjort den tre gånger nu och den är lika uppskattad fortrarande hos alla.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben