Mammas favoritgifflar

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme 18 minuter

Jag skulle göra gifflar en gång, men när jag tittade i skåpet så hittade jag inte nån äpplemos, så jag använde apelsinmarmelad, eftersom laktosmjölken var slut så använde jag laktosgrädde i istället, barn och man älskade detta, sedan använder jag baksirap istället för socker nästan alltid i buller.

Ingredienser

  • 100g smör
  • 1 1/2 dl baksirap
  • salt
  • 30 g jäst ca
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning: apelsinmarmelad
  • pensling: ägg o pärlsocker
  • Instruktioner

    Ugn 275 grader, 5-6 min i ugn. Rör socker och smör poröst. Blanda ner ägget, rör ut jästen i grädden och häll sedan i detta också. Tilsätt mjöl. Arbeta ihop degen. Kavla ut två runda eller fyrkantiga kakor och sporra ut åtta snibbar ur varje kaka. Lägg en klick marmelad på varje snibb. Rulla ihop och forma till gifflar. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa ca 40 min. Grädda sedan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben