Mammas filmjölkslimpa
Serverar:
1 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
Ett jätte gott bröd som inte behöver jäsa.
Ingredienser
1 liter långfil eller filmjölk
2 1/2 dl mörk sirap
3 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 kg rågsikt
250 g vetemjöl
Instruktioner
Fil, sirap, bakpulver och bikarbonat blandas med rågsikten och vetemjölet.
OBS: Degen är kladdig och ska så vara. Häll upp degen i en smord långpanna. Grädda längs ner i ugnen 100 grader i 45 minuter, öka sedan till 150 grader i 30-35 minuter.
Liknande recept
Ullas mammas köttbullar
5
4-5
Mammas lax
5
45 min
4
Mammas goda bullar
4.2
2 h
25
6
Filmjölkslimpa
4.4
1 h
36
6
Mammas sockerskorpor
5
1 h 5 min
2
Mammas björnkaka
5
12
3
Nettans mammas fiskgratäng
4
2
Mamma Gunillas supergoda grillsallad
5
15 min
4-6
Mamma Mariannes kaka med Marianne kross
4
10
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!