Mammas flottyrkransar

Serverar: 40 portioner

jätte goda

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk marg el smör
  • ca 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • kokosfett eller olja
  • strösocker
  • Instruktioner

    vispa ägg och socker poröst tillsättmjölken smält matfettet och rör ner det i smeten blanda det mesta av mjölet och bakpulvret vänd ner det slå upp degen på mjölat bakbord arbeta ner lite mer mjöl så att den inte kladdar rulla degen till smala längder skär dem i 20cm långa bitar och forma dem till kransar värm fettet till 180 grader lägg ner några kransar åt gången och fritera dem guldbruna ca 1min på varje sida ta upp och låt dem rinna av väl på hushållspapper vänd dem sedan i strösocker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben