Mammas goda havrekex
Har själv lagt till solrosfrön för att det är så gott.
Ingredienser
3 dl havrekross
4½dl mjölk
3 dl havregryn
1½dl solrosfrön
175gr smält smör
1 tsk salt
1 ½ msk hjorthornssalt
6 dl vetemjöl
Instruktioner
Blanda havrekross och mjölk, låt stå i kylen över natten.
Blanda i resten kavla tunt och skär i lämpliga bitar eller ta ut rund kex med ett glas. Flytta över till bakplåtspapper
Grädda i 200 graderi ca 15 minuter. Vanlig ugn. Annars 175 grader i varmluftsugn.
Lägg in kexen att torka på eftervärmen.
Liknande recept
Ullas mammas köttbullar
5
4-5
Mammas lax
5
45 min
4
Mammas goda bullar
4.2
2 h
25
6
Mammas sockerskorpor
5
1 h 5 min
2
Mammas björnkaka
5
12
3
Nettans mammas fiskgratäng
4
2
Mamma Gunillas supergoda grillsallad
5
15 min
4-6
Mamma Mariannes kaka med Marianne kross
4
10
1
Mammas gulaschsoppa
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!