Mammas goda havrekex

Har själv lagt till solrosfrön för att det är så gott.

Ingredienser

  • 3 dl havrekross
  • 4½dl mjölk
  • 3 dl havregryn
  • 1½dl solrosfrön
  • 175gr smält smör
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ msk hjorthornssalt
  • 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda havrekross och mjölk, låt stå i kylen över natten.
    2. Blanda i resten kavla tunt och skär i lämpliga bitar eller ta ut rund kex med ett glas. Flytta över till bakplåtspapper
    3. Grädda i 200 graderi ca 15 minuter. Vanlig ugn. Annars 175 grader i varmluftsugn.
    4. Lägg in kexen att torka på eftervärmen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben