Den här pajen har jag gjort så många gånger, både till min familj och till främmande. Alla tycker den är jättegod!
Ingredienser
ca 400-500 g kassler
150 g margarin
ca 3,5 dl vetemjöl
3 msk ljummet vatten
3 ägg
3 dl mjölk
En nypa salt
1,5 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
Riven ost
Instruktioner
Pajdeg: Blanda margarin, mjöl och ljummet vatten till en deg. Platta ut den i en pajform. Förgrädda pajdegen ca 10 minuter i ugn 200 g på mittersta falsen. Ta ut den ur ugnen och öka ugn till 225 g.
Skär kasslern i tärningar och lägg över pajdegen. Gör sedan äggstanning. Vispa ägg, mjölk och kryddor samman. Lägg över riven ost på kasslerpajen och slå sedan över äggstanningen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 35-45 min (beroende på ugn).
Servera en grönsallad till och avnjut ett glas rött.
Det här var en god paj. Kassler tillhör inte mina favoriter men i denna paj så funkar det utmärkt. Jag la i körbärstomater i halvor och strödde över basilika.
Det här var en god paj. Kassler tillhör inte mina favoriter men i denna paj så funkar det utmärkt. Jag la i körbärstomater i halvor och strödde över basilika.