Mammas goda kasslerpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Den här pajen har jag gjort så många gånger, både till min familj och till främmande. Alla tycker den är jättegod!

Ingredienser

  • ca 400-500 g kassler
  • 150 g margarin
  • ca 3,5 dl vetemjöl
  • 3 msk ljummet vatten
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • En nypa salt
  • 1,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda margarin, mjöl och ljummet vatten till en deg. Platta ut den i en pajform. Förgrädda pajdegen ca 10 minuter i ugn 200 g på mittersta falsen. Ta ut den ur ugnen och öka ugn till 225 g.
    2. Skär kasslern i tärningar och lägg över pajdegen. Gör sedan äggstanning. Vispa ägg, mjölk och kryddor samman. Lägg över riven ost på kasslerpajen och slå sedan över äggstanningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 35-45 min (beroende på ugn).
    3. Servera en grönsallad till och avnjut ett glas rött.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gnagett 1 maj 2008

    Det här var en god paj. Kassler tillhör inte mina favoriter men i denna paj så funkar det utmärkt. Jag la i körbärstomater i halvor och strödde över basilika.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben