Mammas goda revben

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Det blir underbart god sky till de här revbenen. Goda på julbordet.

Ingredienser

  • Drygt 1 kg tjocka revben
  • Drygt 50 g margarin
  • 3 msk senap
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ krm peppar
  • 2 msk soya
  • 2 buljongtärningar
  • 4 hårda syrliga äpplen
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225 grader.
    2. Lägg spjället i en smord ugnsfalst form.
    3. Bred all senap på spjället. Krydda. Ringla soyan över. Strö smulad buljongtärning över.
    4. Placera oskalade äpplen runt om. Klicka på margarinet. Sätt in i ugnen. Späd med vattnet efter 20 minuter sänk därefter till 200 grader.
    5. Ugnsstek tills den 80 grader invändigt. Lägg folie över i slutet så att det inte bränns.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben