Mammas grahamsskorpor

Tid: 3 timmar

De här är de godaste skorpor jag vet. Mamma gjorde dom alltid när vi var mindre och nu har jag tagit över bakningen hemma, så nu är det jag som gör dom. Supergoda är dom!

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 1 krm hjorthornssalt
  • 1 dl linfrön
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • Ev smaksättning
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål eller
  • 2 tsk pomeransskal
  • Saffran passar till jul
  • Instruktioner

    Smält margarin i en kastrull och tillsätt mjölken värm till fingervärme. smula jästen i en bunke och rör ut den i degspadet. Tillsätt socker, salt, hjorthornssalt, linfrön, grahamsmjöl, mjölet och ev smaksättning. Låt degen jäsa väl ca 2 timmar. Baka ut till 4 längder och lägg 2 på varje plåt låt de jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader och grädda brödet i ca 15-20 minuter tills de har fin färg och är genom gräddade. Skär dom till skorpor och rosta dom i 125 grader till de har fått lite gyllenbrun färg på ytan. Torka dom i 50 grader över natten eller i ca 6 timmar, tills de känns lätta och luftiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MalinF 4 januari 2011

    Gjorde dessa igår för att ge bort som present, de blev mycket omtyckta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben