Mammas grekiska ostpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En vegetarisk paj som är helt oemotståndlig även för köttätare! TIPS: Smörj pajformen ordenligt före och strö havregryn i bottnen. Då lossnar pajen lättare från formen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 dl potatismospulver
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g kallt margarin
  • 1 dl kallt vatten
  • Fyllning
  • 200 g frysta löktärningar
  • Olja
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 1 gul paprika, strimlad
  • 200 g tomatkross
  • Svartpeppar
  • ½ tsk örtsalt
  • ½ tsk oregano
  • 200 g fetaost
  • Finklippt persilja
  • Svarta oliver
  • 2 dl grädde
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    Blanda samman alla ingredienser till pajdegen, låt stå kallt i en timme. Sätt ugnen på 175 C. Förgrädda pajskalet i 10 min. Hetta upp löken i olja och tillsätt tomatkrosset och paprikorna. Pressa i vitlöksklyftorna. Krydda med svartpeppar, örtsalt och oregano. Bred ut hälften av fetaosten på bottnen av det förgräddade pajskalet. Häll över den varma grönsaksblandningen. Lägg över resten av fetaosten samt finklippt persilja. Blanda grädde och ägg, häll över. Strö över oliver. Grädda i mitten på ugnen i 30 min.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben