mammas hallongrottor

Serverar: 20 portioner

dom är mumsiga

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt margarin
  • 3/4 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl fast hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera. Forma degen till valnötsstora bollar. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben