Serverar: 4-5 portioner
Denna räkomelett står alltid på vårt julbord varje år. Ibland händer det att jag tillagar den till middag med rostat bröd till. Går snabbt att göra och är mycket mumsig!
1. Tina ev räkorna. 2. Sätt ugnen på 200 gr. 3. Blanda ihop äggen och grädden, salta. Häll i en smord t ex oval ugnsform, lite större. 4. Grädda långt ner i ugnen tills omeletten höjt sig och fått en gyllene färg. 5. Under tiden smälter du smöret i en kastrull, häller i mjöl och fräser ihop detta (ska bli tjockt). Häll i grädden, smula i buljongtärningen och tillsätt mycket dill. Sist sätter du i räkorna. Nu får det inte koka, utan bara värmas upp, annars blir räkorna sega. 6. Ta ut omeletten, häll räksåsen över. Stoppa in den i ugnen igen några minuter. 7. Servera med rostad franska
Den verkar jättegod Rudolfina
Verkligen jättegod. Jag kokade upp grädden först enligt ett råd jag läste på annat håll här i klubben.
Jättegod o favorit hos mina barn. Kommer bli fredagsgott då o då!