Mammas himmelska räkomelett

Serverar: 4-5 portioner

Denna räkomelett står alltid på vårt julbord varje år. Ibland händer det att jag tillagar den till middag med rostat bröd till. Går snabbt att göra och är mycket mumsig!

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 6 dl grädde 40%
  • salt
  • 200 g skalade räkor
  • dill
  • 1 ½ fiskbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • några msk mjöl
  • ca 25 g smör
  • Instruktioner

    1. Tina ev räkorna. 2. Sätt ugnen på 200 gr. 3. Blanda ihop äggen och grädden, salta. Häll i en smord t ex oval ugnsform, lite större. 4. Grädda långt ner i ugnen tills omeletten höjt sig och fått en gyllene färg. 5. Under tiden smälter du smöret i en kastrull, häller i mjöl och fräser ihop detta (ska bli tjockt). Häll i grädden, smula i buljongtärningen och tillsätt mycket dill. Sist sätter du i räkorna. Nu får det inte koka, utan bara värmas upp, annars blir räkorna sega. 6. Ta ut omeletten, häll räksåsen över. Stoppa in den i ugnen igen några minuter. 7. Servera med rostad franska

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    rudolfina 18 januari 2008

    Den verkar jättegod Rudolfina

    berggrenskan 12 februari 2009

    Verkligen jättegod. Jag kokade upp grädden först enligt ett råd jag läste på annat håll här i klubben.

    daolja 16 februari 2010

    Jättegod o favorit hos mina barn. Kommer bli fredagsgott då o då!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben