Mammas kålpudding

Serverar: 4 portioner

Min man säger att det är kålsoppa men det är det inte för soppa är lösare.

Ingredienser

  • 1-1,5 kg kål
  • 0.5 kg köttfärs
  • 1 dl mjölk
  • 2.5-3 dl ströbröd
  • Socker
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    1. Skiva upp kålen i bitar och bryn dom tillsammans med lite socker i en stekpanna.
    2. Blanda mjölk, ströbröd, salt och peppar och köttfärsen i vid bunke.
    3. Blanda ner den brynta kålen och "hacka" ut det i en stor ungssäker form, ev långpanna. Häll över lite av buljongen och "rör" om.
    4. Ställ in den nästan längst ner av ugnen på 200-225 grader.
    5. Rör om då och då och häll på mer buljong, det ska inte bli torrt. Ca 1 timme i ugnen eller till kålen är mjuk.
    6. Jättegott med kokt potatis till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben