Mammas kålpudding
Serverar:
4 portioner
Min man säger att det är kålsoppa men det är det inte för soppa är lösare.
Ingredienser
1-1,5 kg kål
0.5 kg köttfärs
1 dl mjölk
2.5-3 dl ströbröd
Socker
Salt
Peppar
1 liter grönsaksbuljong
Instruktioner
Skiva upp kålen i bitar och bryn dom tillsammans med lite socker i en stekpanna.
Blanda mjölk, ströbröd, salt och peppar och köttfärsen i vid bunke.
Blanda ner den brynta kålen och "hacka" ut det i en stor ungssäker form, ev långpanna. Häll över lite av buljongen och "rör" om.
Ställ in den nästan längst ner av ugnen på 200-225 grader.
Rör om då och då och häll på mer buljong, det ska inte bli torrt. Ca 1 timme i ugnen eller till kålen är mjuk.
Jättegott med kokt potatis till.
Liknande recept
Ullas mammas köttbullar
5
4-5
Mammas lax
5
45 min
4
Kålpudding
4.3
1 h 30 min
6-8
10
Mammas goda bullar
4.2
2 h
25
6
Kålpudding på Vegetariskt vis med Gräddig Kantarellsås & Gratinerat Potatismos
4
4
2
Mammas sockerskorpor
5
1 h 5 min
2
Mammas björnkaka
5
12
3
Nettans mammas fiskgratäng
4
2
Mamma Gunillas supergoda grillsallad
5
15 min
4-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!