Mammas kli-bröd

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Ett nyttigt och gott och lättbakat bröd, som även mina barn älskar.

Ingredienser

  • 100 g smält margarin
  • 50 g jäst (för surdeg)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 dl klimjöl
  • 11 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet, häll i mjölken och smula ner jästen. Rör om tills jästen löses upp. Ha i salt och socker. Häll sedan i klimjölet och sist vetemjölet. Knåda allt till en fin deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Rulla bollar och platta ut dem på bakplåten, så de ser ut som runda tekakor. Ta en gaffel och gör hål över hela tekakan. Låt åter igen jäsa under duk i 30 min.
    2. Sätt ugnen på 250 grader. Efter jäsning gräddas de i ugn på mittenfalsen i ca 10 min ( tills brödet fått fin färg).
    3. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben