Ett nyttigt och gott och lättbakat bröd, som även mina barn älskar.
Ingredienser
100 g smält margarin
50 g jäst (för surdeg)
1 tsk salt
1 tsk socker
2 dl klimjöl
11 dl vetemjöl
5 dl mjölk
Instruktioner
- Smält margarinet, häll i mjölken och smula ner jästen. Rör om tills jästen löses upp. Ha i salt och socker. Häll sedan i klimjölet och sist vetemjölet. Knåda allt till en fin deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Rulla bollar och platta ut dem på bakplåten, så de ser ut som runda tekakor. Ta en gaffel och gör hål över hela tekakan. Låt åter igen jäsa under duk i 30 min.
- Sätt ugnen på 250 grader.
Efter jäsning gräddas de i ugn på mittenfalsen i ca 10 min ( tills brödet fått fin färg).
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (0)