Mammas korvlåda med potatismos
Min mamma gjorde ofta denna rätt när vi var små, och vi älskade den! Och nu gör jag den till mina barn, som också älskar den!
Ingredienser
3 gula lökar
2 msk magarin eller smör
½ ring falukorv, eller 5-6 grillkorvar
1 påse brunsås
1 dl mjölk
Vatten
3/4 dl bostongurka
½ tsk paprikapulver
Salt
Vitpeppar
3 portioner potatismos (helst hemlagad)
Ströbröd
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Hacka löken, skär korven i tärningar eller slantar. Bryn dem tillsammans i smöret.
- Strö över såspulvret, rör om, och häll på mjölk och så mycket vatten att det blir en lagom kraftig stuvning. Låt koka i 2-3 minuter.
- Smaka av med bostongurka, paprikapulver, salt och peppar.
- Klicka ut potatismoset längs kanterna på en smord, ugnsfast form. Häll korvstuvningen i mitten.
Strö över ett tunt lager ströbröd.
- Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills det fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)