Mammas korvlåda med potatismos

Serverar: 2-4 portioner

Min mamma gjorde ofta denna rätt när vi var små, och vi älskade den! Och nu gör jag den till mina barn, som också älskar den!

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 2 msk magarin eller smör
  • ½ ring falukorv, eller 5-6 grillkorvar
  • 1 påse brunsås
  • 1 dl mjölk
  • Vatten
  • 3/4 dl bostongurka
  • ½ tsk paprikapulver
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 3 portioner potatismos (helst hemlagad)
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Hacka löken, skär korven i tärningar eller slantar. Bryn dem tillsammans i smöret.
    3. Strö över såspulvret, rör om, och häll på mjölk och så mycket vatten att det blir en lagom kraftig stuvning. Låt koka i 2-3 minuter.
    4. Smaka av med bostongurka, paprikapulver, salt och peppar.
    5. Klicka ut potatismoset längs kanterna på en smord, ugnsfast form. Häll korvstuvningen i mitten. Strö över ett tunt lager ströbröd.
    6. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills det fått fin färg.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben