Mammas kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

För ganska många år sedan frågade en journalist Carola Häggkvist om hennes favoritrecept. Utan tvekan blev det "Mammas kyckling" - En underbar sås, tycker Carola- och man håller med henne. Kryddningen är så fin !!!!!

Ingredienser

  • 1 färsk eller tinad kyckling
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 1 ½ dl hönsbuljong (tärning)
  • 1 ½ dl tjock grädde
  • ½ dl spad från 1 burk ananasringar
  • 1-1 ½ msk chilisås
  • 1-1 ½ tsk curry
  • 1 nypa italiensk salladskrydda
  • Salt
  • Peppar
  • 1 banan
  • Instruktioner

    Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn bitarna vackert guldbruna i smör eller margarin. Salta och peppra. Lägg över bitarna i en gryta och dofta över med vetemjölet. Häll över hönsbuljong, grädde och spadet från ananasringarna. Smaksätt såsen med chilisås, curry och italiensk salladskrydda. Låt sjuda i såsen under lock i 15-20 minuter. Mot slutet av koktiden tillsätts bananen skuren i skivor och några ananasringar skuren i bitar. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben