Mammas lättbakade matbröd

Limporna från min barndom

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • ½ liter ljummet vatten
  • 2 ägg
  • 150 g farinsocker (2 dl)
  • ½ msk salt
  • 1 kg rågsikt,knappt
  • 1 dl vetemjöl till utbakning
  • Ca 2 msk sirap
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i lite av vattnet.
    2. Tillsätt äggen och resten av vattnet samt sockret. Arbeta in saltet och mjölet.
    3. Ta upp degen på bakbordet men lägg vetemjöl under. Arbeta degen smidig, dela i 4 delar. Rulla ut varje del till en slät längd.
    4. Lägg i smord långpanna. Pensla smält margarin emellan. Låt jäsa.
    5. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. Pensla med lite matfett ovanpå brödet

    Liknande recept

    4.2
    3 h
    4
    8

    Kommentarer (2)

    kalven 5 januari 2010

    hur länge låter du dem jäsa

    matpigan 4 mars 2013

    Och vad skall sirapen vara till

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben