Mammas lättbakade matbröd
Limporna från min barndom
Ingredienser
50 g jäst
½ liter ljummet vatten
2 ägg
150 g farinsocker (2 dl)
½ msk salt
1 kg rågsikt,knappt
1 dl vetemjöl till utbakning
Ca 2 msk sirap
Instruktioner
Lös upp jästen i lite av vattnet.
Tillsätt äggen och resten av vattnet samt sockret. Arbeta in saltet och mjölet.
Ta upp degen på bakbordet men lägg vetemjöl under. Arbeta degen smidig, dela i 4 delar. Rulla ut varje del till en slät längd.
Lägg i smord långpanna. Pensla smält margarin emellan. Låt jäsa.
Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. Pensla med lite matfett ovanpå brödet
Liknande recept
Ullas mammas köttbullar
5
4-5
Mammas lax
5
45 min
4
Matbröd
4.2
3 h
4
8
Mammas goda bullar
4.2
2 h
25
6
Mammas sockerskorpor
5
1 h 5 min
2
Mammas björnkaka
5
12
3
Nettans mammas fiskgratäng
4
2
Mamma Gunillas supergoda grillsallad
5
15 min
4-6
Mamma Mariannes kaka med Marianne kross
4
10
1
Kommentarer (2)
kalven
5 januari 2010
hur länge låter du dem jäsa
matpigan
4 mars 2013
Och vad skall sirapen vara till
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
hur länge låter du dem jäsa
Och vad skall sirapen vara till