Mammas Långfilslimpa
Jättegod lättbakad limpa.
Ingredienser
1 l Långfil
1 1/4 kg rågsikt (20 dl)
4-5 tsk bikarbonat
3,5 dl sirap
3 tsk bakpulver
1 tsk fänkål
1 tsk anis
Instruktioner
Stöt anisen och fänkålen. Blanda alla ingredienser till en deg. Grädda i smord långpanna. Först 45 min i 100 grader, höj sedan till 150 gr i 45 min till.
Delas i sex längder som sedan skäres i skivor.
Liknande recept
Ullas mammas köttbullar
5
4-5
Mammas lax
5
45 min
4
Mammas goda bullar
4.2
2 h
25
6
Mammas sockerskorpor
5
1 h 5 min
2
Mammas björnkaka
5
12
3
Nettans mammas fiskgratäng
4
2
Mamma Gunillas supergoda grillsallad
5
15 min
4-6
Mamma Mariannes kaka med Marianne kross
4
10
1
Mammas gulaschsoppa
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!