Mammas mandelkaka
Serverar:
1 portioner
Tid:
1 timme
En mjuk kaka med underbar mandelsmak. Oemotståndlig!
Ingredienser
200 g smör (inte margarin!)
3 ägg
3 dl socker
3/4 dl sötmandel (50 g)
10-12 bittermandlar
2 dl vetmjöl
ströbröd
Instruktioner
Smörj och bröa en 1,5 liters avlång eller hålformad form. OBS! Använd inte en som är alltför mönstrad eftersom kakan lätt fastnar i en sådan!
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Tillsätt smöret.
Mal söt- och bittermandel. Blanda mandel och mjöl. Rör försiktigt ner blandningen i smeten och häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 40 minuter på 175 graders värme.
Liknande recept
Ullas mammas köttbullar
5
4-5
Mammas lax
5
45 min
4
Mammas goda bullar
4.2
2 h
25
6
Mammas sockerskorpor
5
1 h 5 min
2
Mammas björnkaka
5
12
3
Nettans mammas fiskgratäng
4
2
Mamma Gunillas supergoda grillsallad
5
15 min
4-6
Mamma Mariannes kaka med Marianne kross
4
10
1
Mammas gulaschsoppa
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!