Mammas mandelkaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

En mjuk kaka med underbar mandelsmak. Oemotståndlig!

Ingredienser

  • 200 g smör (inte margarin!)
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3/4 dl sötmandel (50 g)
  • 10-12 bittermandlar
  • 2 dl vetmjöl
  • ströbröd
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en 1,5 liters avlång eller hålformad form. OBS! Använd inte en som är alltför mönstrad eftersom kakan lätt fastnar i en sådan!
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Tillsätt smöret.
    3. Mal söt- och bittermandel. Blanda mandel och mjöl. Rör försiktigt ner blandningen i smeten och häll den i formen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 40 minuter på 175 graders värme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben