Mammas musselfat

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här rätten har min mamma alltid gjort och den är så god. En liten förrätt eller på en buffé passar den.

Ingredienser

  • 2 burkar á 225 g musslor i vatten
  • 50 g smör
  • 1 burk ansjovis, 125 g ca
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Persilja
  • 2 dl crème fraiche 34%
  • Vitt bröd
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg musslorna i en vid form. Smält smöret och blanda i mosad ansjovis. Pressa i vitlök. Blanda i persilja efter smak, men det ska inte vara för lite och blanda i creme fraichen.
    3. Häll smeten över musslorna och bryt vitt bröd över i ganska stora bitar och fördela riven ost över rätten.
    4. Gratinera tills rätten fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben