Mammas och morfars budapestgryta

Serverar: 5 portioner

Tid: 40 minuter

När jag var liten lagade min far och jag mycket mat ihop, det här var en av rätterna. Barnen har döpt grytan. Jag har lagt till ingredienser efter dagens smak.

Ingredienser

  • 280 g penne
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 paprikor
  • 2 msk olja
  • Kummin
  • Paprikapulver
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 brk krossade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • 500 g stark korv (chorizo t ex)
  • Finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Koka pastan. Skala och klyfta löken, skala och skär morötterna i bitar. Skölj och kärna ur paprikan.
    2. Fräs grönsakerna i oljan. Strö över kumminoch paprika, tillsätt köttbuljong, krossade tomater, salt och peppar.
    3. Låt koka 15 min, skär korven i bitar, lägg i grytan och låt koka 10 min, blanda ner pastan i grytan och servera med bondbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben