"Mammas överraskning"

Serverar: 8-10 portioner

Passar nu i äppeltider mycket god

Ingredienser

  • 8-12 syliga äpplen
  • Socker
  • 4 ägg
  • 3½ dl socker
  • 1½ dl potatismjöl
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena och ställ ner den i en stor smord form. Fyll hålen med socker. Ställ in äpplena i medelgod ungsvärme 200-225 grader i ca 15 minuter.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna med bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tag ur äpplena ur ugnen och häll sockekakssmeten över dem i formen.
    3. Grädda äppelkakan i medelgod ungsvärme 200-225 grader, tills den fått vacker färg och äpplerna blivit mjuka rätt igenom. Pröva sockerkakan med vispsticka. Servera äppelkakan ljum eller kall med vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    monicadanell 2 oktober 2011

    äppelkan lät mummsig

    kekke46 7 oktober 2011

    Har gjort den idag blev så god. Hade vaniljsås till

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben