Mammas plättar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Stek dem supertunna så de blir riktigt knapriga i kanterna

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1/ 2 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • Flytande margarin att steka i
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och salt . Tllsätt hälften av mjölken och sen mjölet och till sist resten av mjölken. Sätt en liten klick margarin i stekpannan och ha riktigt varmt. Häll i 1/2 dl smet o vicka stekpannan så smeten rinner ut. Vänd den när den fått färg. Ha ev en klick margarin även när du vänder plätten.
    2. Lägg dem på hög på ett fat om du ej serverar direkt. Ät dem med sylt eller socker och drick mjölk till.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben