Mammas plommonkaka

Serverar: 8 portioner

Mycket god!

Ingredienser

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 8-10 plommon
  • Fyllning
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smöret och sockret. Tillsätt ägg och mjöl. Tryck ut degen i botten på en pajform med löstagbara kanter.. Halvera och kärna ur plommonen och tryck ner dessa med snittytan nedåt i röran.
    2. Vispa ägg och socker och rör i vispgrädden. Häll fyllningen över kakan.
    3. Grädda på nedersta falsen i 175 grader i ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Sylva 7 augusti 2008

    Jag undrar: I fyllningen står det 1/2 hackade nötter. 1/2 hur mycket? Hälsningar Sylva

    kokina 9 augusti 2008

    Jättegod...jag tog hackade valnötter..funkade bra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben