Mammas Punsch-russin-glass

Serverar: 12 portioner

En dessert någons mamma gjorde till fina fester. Förberedelsetid är 2 dagar, men tillagningstid 15 minuter.

Ingredienser

  • 4 pkt gräddvaniljglass à 1/2 liters paket
  • 2 dl punsch
  • 300 g russin
  • 100 g sötmandel
  • 200 g mörk choklad, blockchoklad eller finare (smaksatt om du vill)
  • 3 dl vispgrädde till servering
  • 1 st kransform (hål i mitten)
  • Instruktioner

    1. Lägg russin och punsch tillsammans i en burk med lock. Låt gärna stå 2 dygn.
    2. Skär glassen i små bitar och lägg i bunke.
    3. Hacka choklad och mandel.
    4. Blanda allt väl men låt inte glassen smälta!
    5. Häll blandningen i formen och frys minst 4 timmar.
    6. Inför servering; stjälp upp glassen på fint fat, vispa grädden och häll i hålet i mitten. Garnera med färska bär om ni vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben