Mammas rislåda

Serverar: 4 portioner

Den här har min mamma komponerat, och den är både enkel och god.

Ingredienser

  • 3 dl fullkornsris (okokt)
  • 5 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 stor burk champinjoner
  • 1 pkt bacon
  • Italiensk salladskrydda
  • 2-3 tomater
  • Riven, lagrad ost (alternativ - banan ädelost)
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och lägg den i en kastrull. Häll på 5 dl vatten och koka upp. Tillsätt riset och buljongtärningen. Sänk värmen och låt koka enligt anvisningar på paketet (ca 25 min).
    2. Under tiden knapersteker du baconen som du strimlat, lägger den åt sidan på en bit hushållspapper och steker svampen.
    3. Blanda riset med bacon och svamp och lägg i en ugnssäker form. Strö över rejält med salladskrydda. Skiva tomaterna och lägg på (eller byt ut dem med banan!) och strö över riven ost. (Tar du banan kan du med fördel använda en del ädelost).
    4. Grädda i 250º 15-20 minuter eller tills osten fått lite färg. Servera med en sallad eller lättkokt brocolli.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sivan52 18 februari 2009

    hej. Har nu gjort din mammas rislåda. gjorde som du skrev till mig att även ha i cremefraich och majs. den blev otrolig god. mycket enkel att göra. kommer att göra den fler gånger kram från Siv

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben