Denna stuvning passar till det mesta - crêpes, rostad fralla/varma mackor, pasta, omelett, gratänger... Lite kalorier blir det ju, men man äter det inte så ofta.
En favorit i familjen!
Ingredienser
500 g rökt skinka eller picknick bog i bit
1 purjolök
1 klick smör
Lite vetemjöl
5 dl grädde
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Tärna köttet i små bitar. Hacka purjon.
Stek på svag värme tills det får lite färg och vätskan kokat bort. Pudra över lite mjöl och rör runt. häll över grädden och koka några minuter till det tjocknat (det ska bli en ganska tjock stuvning). Smaka av med peppar och ev. salt.
- Man kan tillsätta mer mjöl och späda med vatten så blir inte så stuvningen så fet.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Helt otroligt god! Skulle kunna äta den varje dag.
Kanon gott! Brukar lägga ut det på vanliga pankakor och rulla ihop, strö riven ost på och grattinera en stund i ugnen.
Jag tyckte den var väldigt god och krämig. Rev lite pecorino ovanpå stuvning vid servering för att få lite mer sälta. Supergott!