Mammas skotska fruktkaka

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Saftig god fruktkaka som vinner på att mogna. Skär tunna skivor och njut!

Ingredienser

  • 200g smör
  • 2 dl socker
  • 5 äggulor
  • 50 g hackad mandel
  • 1 ½ dl kakfyllning(syltade apelsinskal, sukat, cocktailbär)
  • 1 dl russin
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Blanda sedan ner äggulorna en i taget. Blanda ner mandel, kakfyllningen, russinen, citronskalen och mjölet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det i smeten.
    2. Grädda i en 1.5 liters form. 1 timme i 175 grader C.
    3. Kakan får gärna mogna i ca en månad.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben